Notice: Undefined variable: content_parts in /home/juvat/domains/juvat.nl/public_html/index.php on line 125
Juvat; Juristen Vereniging Voor Afgestudeerden In Tilburg

Prof. Herman Schoordijk Lezing 2011

Datum: 7 juni 2011

Sinds 2009 organiseert JUVAT jaarlijks een naar professor H.C.F. Schoordijk vernoemde lezing: de Prof. Herman Schoordijk Lezing. Binnen het centrale thema van de lezingencyclus, 'Recht over grenzen heen', heeft dr. Ernst Hirsch Ballin in 2009 het spits afgebeten met een lezing over strafrecht in Europees perspectief. Vorig jaar hield de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, mr. Jaap Polak, een lezing over ontwikkelingen op het terrein van de overheidsaansprakelijkheid.

De Prof. Herman Schoordijk Lezing 2011 zal op dinsdagavond 7 juni aanstaande worden gehouden door prof. dr. Walter van Gerven, voormalig Advocaat-Generaal bij het Europees Hof van Justitie en emeritus hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven, Universiteit Maastricht en Universiteit van Tilburg. De titel van zijn lezing luidt 'Over recht, rechters en juristen'. In dit kader zal professor Van Gerven onder meer spreken over de vervlechting van nationale, Europese en internationale rechtsordes en de verwijzingsregels die noodzakelijk zijn om orde te scheppen tussen deze lagen.

U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in de foyer van het Dante gebouw, waarna om 20.00 uur de lezing zal aanvangen in zaal Dz1. Na afloop van de lezing zal een borrel plaatsvinden. U kunt vooraf plaatsen reserveren voor de Prof. Herman Schoordijk Lezing via juvat@uvt.nl. Toegang is gratis.

« Ga terug naar het overzicht