Activiteiten

JUVAT organiseert elk jaar diverse activiteiten in Tilburg of elders in Nederland om alumni van de Tilburgse rechtenfaculteit in staat te stellen elkaar te ontmoeten. In Tilburg vindt een tweetal centrale activiteiten plaats – de JUVAT-dag en de Prof. Herman Schoordijk-lezing. Daarnaast organiseren de kringen in Amsterdam, Brabant, Den Haag en Utrecht allerlei andere activiteiten.

JUVAT-dag

Jaarlijks wordt de JUVAT-dag georganiseerd, een juridisch congres waarop alumni elkaar treffen om oude en nieuwe ervaringen uit te wisselen. Tijdens het middagprogramma komt in lezingen of workshops een viertal actuele juridische onderwerpen aan bod. Elk onderwerp wordt besproken door zowel een spreker uit de wetenschap als een spreker uit de (rechts)praktijk. Aansluitend aan de lezingen en workshops is er een borrel. ’s Avonds wordt de JUVAT-dag afgesloten met een informele barbecue.

Prof. Herman Schoordijk-lezing

Sinds 2009 organiseert JUVAT jaarlijks een lezing genoemd naar Prof. Herman Schoordijk. De jaarlijkse lezing heeft als rode draad het thema ‘recht over grenzen heen’ en vindt plaats op de campus van Tilburg University. Het bestuur streeft ernaar elk jaar een prominente sprekers bereid te vinden de Prof. Herman Schoordijk-lezing te houden. De lezing is voor alle belangstellenden gratis toegankelijk. JUVAT-leden kunnen vooraf plaatsen reserveren via info@juvat.nl.

2009

dr. Ernst Hirsch Ballin

minister van Justitie

integrale tekst

2010

prof. Jaap Polak

voorzitter afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State

integrale tekst (NTB 2010/46)

2011

prof. Walter van Gerven

voormalig advocaat-generaal Hof van Justitie EG

 2012  prof. Huub Willems  voormalig voorzitter   van de Ondernemingskamer  integrale tekst
 2013  prof. Antoine Jacobs        emeritis hoogleraar Sociaal recht en Sociale politiek  integrale tekst
2014  prof. Jan Dalhuisen hoogleraar internationaal commercieel en financieel recht verbonden aan King’s College London School of Law

 JUVAT Kringen

Naast de centrale activiteiten organiseert JUVAT diverse andere activiteiten in verschillende regio’s zoals een diner pensant, een (kroeg)lezing of een wijnproeverij. Er zijn momenteel kringen in Amsterdam, Brabant en Den Haag. Elke kring heeft een eigen coördinator, die eventueel wordt bijgestaan door een commissie, wonend en/of werkend in de betreffende regio. Kringactiviteiten zijn altijd voor alle JUVAT-leden toegankelijk

Gister

Voor oud-actieve leden van Magister JFT organiseert de Gister commissie twee keer per jaar een alumniactiviteit. Leden van Gister zijn automatisch lid van JUVAT. Voor meer informatie over Gister, klik hier.

Activiteiten voor masterstudenten

Samen met Magister JFT organiseert JUVAT jaarlijks enkele activiteiten – b.v. het JUVAT-Magister carrièredaten – om masterstudenten in contact te brengen met alumni en alvast met de alumnivereniging in aanraking te laten komen. Daarnaast zijn masterstudenten al van harte welkom op de JUVAT-dag.